Brioșe cu mure

de Gio

by Chef Dani Pop, The colors of cooking

O rețetă delicioasă și ușor de pregătit, pentru momentele în care ai poftă de ceva dulce și sănătos.

Ingrediente:

Pentru brioșe:

–        250 gr făină

–        150 gr zahăr de cocos

–        240 ml lapte vegetal

–        80 gr iaurt de soia sau cocos

–        60 ml ulei vegetal

–        150 gr mure congelate sau proaspete

–        O linguriță suc de lămâie

–        Esență de vanilie

Pentru cremă:

–        250 gr crema vegetală pentru prăjituri meggle

–        200 gr crema de cocos ( partea solidă din conservă de lapte de cocos)

–        100 gr dulceață de mure

Brioșe cu dulceață de mure din Mărginime

Cum se prepară:

Într-un bol adăugăm făina, zahărul de cocos, praful de copt și le amestecăm cu un tel.

În alt bol adăugăm ingredientele lichide ( laptele vegetal, uleiul, iaurtul vegan, extractul de vanilie și sucul de lămâie).

Turnăm ingredientele lichide peste cele solide și amestecăm energic cu un tel până se formează un aluat omogen.

Adăugăm murele congelate și amestecăm.

Turnăm compoziția în forme de silicon pentru brioșe sau într-o tavă pentu brioșe.

Adăugăm brioșele la cuptor pentru 20-25 minute la cuptorul preîncălzit la 190 gr. C.

Lăsăm brioșele să se răcească și între timp, pregătim crema.

Într-un bol adăugăm crema vegetală pentru prăjituri meggle, crema din conservă de lapte de cocos și dulceață de mure.

Mixăm bine cu ajutorul unui mixer până se formează o crema fină și solidă ( dacă mai este nevoie de ceva dulce, mai adaugăm puțină dulceață sau sirop de agave).

Lăsăm crema la rece pentru minim 30 de minute iar cu ajutorul unui pos, punem crema pe fiecare brioșă.

Ornăm brioșele după preferințe.

Simplu, nu? Spor la gătit alături de cei dragi.