Cum a fost la Târgul de mere din Sibiel?

de Gio

Și anul acesta, localnicii din Sibiel au organizat în ultima Duminică din Octombrie, târgul anual de mere, cu soiuri locale de peste 200 de ani.

Ne-am început dimineața cu o drumeție pe potecile pline de culori tomnatice din apropierea Sibielului, ca mai apoi, la prânz, să descoperim roadele livezilor din sat, dar și preparatele localnicilor.

Dacă până în anii trecuți, târgul de mere se organiza în zona centrală a satului, anul acesta s-a desfășurat la poarta fiecărei gospodării, lucru care nu ne-a deranjat deloc, ba din contră, o ocazie foarte bună pentru a face o plimbare și de a admira frumusețea și specificul satului ardelenesc.

Ascuns în inima muntelui, Sibielul ne oferă un peisaj aparte, indiferent de sezon, iar partea cea mai frumoasă a acestui peisaj o reprezintă oamenii – oameni care nu au uitat de tradițiile și specificul zonei, de meșteșugurile vechi și de arta de a face agricultură, așa cum o știam odată.

În fine, poate ar trebui să ne întoarcem la târg și la ceea ce am descoperit acolo…

Anul acesta, mama Natură nu a fost atât de darnică ca în anii trecuți, iar fructele nu au mai fost la fel de multe, însă chiar și așa, sătenii ne-au întâmpinat cu multe bunătățuri: mere, struguri, legume, murături, turtă dulce, tort de mere, covrigei și gogoși. Așa că am luat câte ceva și pentru acasă.

Târgul se organizează în fiecare an în ultimele Duminicii ale lunii Octombrie. Noi te invităm să te bucuri de zonă în fiecare anotimp și, de ce nu, să vizitezi Târgul de Mere anul viitor.

Cu drag,
Echipa dinMărginime