Rețete de post cu ingrediente locale

de Gio

După cum știți, ce facem noi este să scoatem în lume consumul de produse locale ca ceva firesc, cum era odată și mai ales de produse locale de sezon din Mărginimea Sibiului –  să fie mâncarea mâncare, așa cum îi e rostul și gustul autentic, așa cum era și acum câteva zeci de ani. 


Postul Paștelui pică într-o perioadă în care nici grădinile nu sunt pline de verdețuri și nici prin cămară n-ar mai fi rămas mare lucru, având în vedere că în satele de munte, producătorii cultivă în cantități mai mici. Și atunci, ce am putea să mâncăm local și de post în această perioadă? 
Asta ne-am întrebat și noi, iar prietenul nostru, Dani, de la The Colors of Cooking ne-a răspuns: Cartof umplut cu mâncare de năut, ciuperci și zacuscă; pentru ca a manca local nu înseamnă a renunța la influențe.

Avem pentru voi, așadar, o rețetă de post, o călătorie gastronomică cu influențe locale din Mărginimea Sibiului care sperăm să vă placă.

 

Rețeta o găsiți aici: https://thecolorsofcooking.ro/cartof-umplut-cu-mancare-de-naut/

 

Iar zacusca noastră aici: 

https://dinmarginime.ro/conserve/zacusca/ 

 

Inspirație la gătit și poftă bună!